Топ-10 найвигідніших ідей для бізнесу в селі

Якщо у вас є ділянка землі або сад з великою кількістю дерев та рослин, чому б не отримати з них максимальну користь, інвестуючи гроші в бізнес, який може принести солідний прибуток? Все більше і більше фахівців, які втомилися від офісної роботи та міського ритму життя, шукають притулок у сільському житті та роботі на землі. Якщо вас цікавить своя справа в селі, читайте далі. Тому що можливість заробити на землі реально існує. Але не варто надто спрощувати процес побудови бізнесу в селі.

Тож перш ніж приступити до відкриття своєї справи, експерти рекомендують перевірити себе і ідеї бізнесу в селі.

Як заробити гроші на своїй землі: ось 10 виграшних ідей

Топ-10 найвигідніших ідей для бізнесу в селі

Отже, для майбутніх підприємців власників землі представлено список способів, за допомогою яких можна зробити свою ділянку джерелом доходу. Деякі з запропонованих ідей не складні для впровадження, а деякі, мають складності через кліматичні особливості та хімічний склад землі.

1.Вирощування ягід Годжі

Вживання ягід Годжі стало справжнім бумом для багатьох українців. Тому треба подумати про те, щоби навчитися вирощувати на своїй землі ягоди Годжі.

Зростають вони на чагарнику під назвою «Дереза звичайна» або «Дереза китайська», родом чагарник з Китаю. Ягоди мають лікувальні властивості завдяки великій кількості антиоксидантів.

Для реалізації проекту з вирощування цієї невибагливої рослини необхідно мати добре дренований грунт нейтральної кислотності, бажано слабо кислий.

І тоді треба озброїтися терпінням, тому що з моменту посадки і до моменту першого цвітіння та плодоношення пройде 2 роки. Розвести рослини можна саджанцями або насінням, вони продаються в магазинах.

Як стверджують агрономи, рослина не потребує особливого догляду. Як будь-який чагарник «Дереза китайська» потребує вологого ґрунту, хорошої освітленості ділянки та регулярної обрізки сухих гілок. Справа в тому, що ягоди виростають тільки на молодих гілках, тому рекомендується періодично видаляти старі гілки, які гальмують зростання нових, молодих гілок.

Сировина застосовується переважно у кулінарії.

2. Вирощування шафрану

Рослину вирощують з метою отримання прянощів. У кулінарії застосовують порошок шафрану як харчовий барвник оранжевого кольору. Отримують порошок із рилець квіток цієї рослини.

Порошок шафрану – це одна з найдорожчих спецій у світі через особливий догляд за нею. Експерти попереджають новачків, що вирощувати рослину шафран посівний потребує певних фінансових витрат, але результат того вартий, тому що при правильному догляді підприємець може отримати добрий дохід.

З чого почати? Шафран (прийнято називати крокус) це цибулинна рослина. Якоїсь спеціальної технології вирощування немає. У природі зростає на галявинах хвойних лісів. Посадку цибулин потрібно висаджувати на відкритій ділянці землі, так як він любить багато світла. Ділянка має бути на височини, тому що рослина не любить високу вологість ґрунту – цибулини загниють. Грунт повинен бути пухкий повітропроникний не глиняний. Рослина цвіте ранньою весною. Квітки від рожевого до темно-фіолетового кольору.

Тривалість цвітіння лише до десяти днів. Саме за цей короткий проміжок часу необхідно збирати врожай. Фахівці рекомендують звертати особливу увагу на дбайливе ставлення до рильців квітки, з яких отримують спеції. Насправді, це дуже тонка операція, яку можуть виконати тільки фахівці.

Найкращий час для висадки цибулин – з липня до серпня, що дозволяє збирати врожай навесні наступного року.

3.Вирощування лаванди

Кому не подобається аромат лаванди, що освіжає ящики для білизни? Тому можна спробувати виростити лаванду на своїй землі замість того, щоб купувати її вже розфасовану для продажу?

Ідея може бути вдалою, але, як завжди, необхідно враховувати різні фактори. Будучи середземноморською рослиною, вона потребує добре освітленої місцевості та дренованого глинистого або піщаного грунту.

Причому рослина добре росте і розвивається у великі чагарники при помірному кліматі, з м’якою зимою та спекотним літом, з низьким рівнем вологості.

Щодо догляду, то слід пам’ятати, що лавандові гілочки слід обрізати після цвітіння. Після того, як квіти обпадуть, їх необхідно висушити в закритому прохолодному приміщенні, це гарантує збереження характерного аромату.

Якщо справи підуть добре, підприємець може сміливо відкривати малий бізнес. Або обмежитись дрібним продажем свого врожаю на ринку.

4. Розведення равликів

Новий термін геліцикультура для багатьох людей незнайомий насправді це бізнес по розведенню та споживанню в їжу равликів. Він почав розвиватися з 2004 року. Нині ця справа у постійному зростанні. Незважаючи на жодні глобальні економічні та фінансові кризи з кожним роком у різних областях України з’являються нові ферми з вирощування молюсків.

Великий успіх цього бізнесу походить від споживання цього товару у Франції, Італії, Греції, Іспанії та інших середземноморських державах, А, поштовхом послужило відкриття давніх гастрономічних традицій на місцевому та регіональному рівні цих країн.

З точки зору прибутковості бізнесу з розведення равликів є те, що у равликів є три комерційні види застосування: м’ясо, слиз і яйця. Саме ці три продукти купують підприємства, приносячи дохід тим, хто вирощує ці молюски.

1). Равлики переважно використовуються в їжу. Їх м’ясо має попит у середземноморських країнах, де равлики є частиною народної кухні. Ці країни не задовольняють внутрішній попит на молюски, тому щороку вони закуповують в Україні тони м’яса равликів. Так що це може бути гарною можливістю отримувати хороші гроші на бізнесі з вирощування равликів.

2).Слиз равликів – це речовина з дуже багатими властивостями, тому вона має великий попит на ринку фармакології через його цілющу силу завдяки алантоїну. Цю речовину використовують у створенні косметичних кремів та мазей, через регенеруючу дію на клітини шкіри. Дякуючи зростаючому розвитку натуральної косметики слиз равликів став цінним продуктом.

3). Яйця равликів мають великий попит і продаються за дуже високими цінами. Вживання в їжу так званої «ікри равликів» є нововведенням у середземноморській гастрономії, і має великий успіх у кухарів.

Ціна на яйця висока, тому що збирання врожаю вимагає великої кількості ручної праці і тому, що потенційно з кожного яйця може з’явитися равлик.

Розведення равликів не складний процес, але важливо цій справі навчитися та продовжувати навчання постійно, особливо для тих, хто починає бізнес з нуля та не має сільськогосподарського досвіду.

Початкові інвестиції для запуску равликової ферми залежать від наявності землі. Якщо землю не потрібно купувати, то витрати невеликі.

Купити техніку для обробки землі. І, побудувати огорожу для відділення дрібних нерестових равликів від равликів, яких вигодовуватимете.

Тому оборот коштів, власне, складається з продажу живого товару. Один із плюсів вирощування равликів – це, безумовно, невеликі витрати за часом. Це займає лише 18 годин на тиждень.

5. Вирощування женьшеню

Женьшень – частина однієї з традиційних культур Китаю. Вже протягом тисячоліть присутній в Китаї та Японії, в останні роки він також з’явився в Європі та Україні, підкоривши багатьох людей своїм смаком і властивостями. Це одна з найприбутковіших культур на нашому континенті.

Однак необхідно зробити деякі уточнення щодо вирощування та продажу цієї рослини. Насправді женьшеню потрібно шість років, щоб перетворитися із простого насіння на зрілу рослину з листям.

В цей час підприємець зможе почати отримувати свій перший прибуток, продаючи насіння, а також коріння.

6. Вирощування грибів

Як стверджують бізнесмени, цей ринок не знає кризи. Ось чому новачки можуть сміливо відкривати свою справу з цієї ідеї.

Але з чого розпочати? Насамперед необхідно підготувати субстрат для міцелію, що є вегетативною системою грибів. Є фермери, які збагачують його дерев’яною стружкою, але більш поширена практика, пов’язана з використанням соломи.

Отримана суміш витримується два тижні для проростання міцелію всередині неї. Далі субстрат засипають ґрунтом. За тиждень з’являться гриби.

7. Вирощування лікарських трав

Трави належать до тієї категорії культур, яка не вимагає особливих умов вирощування. Їх насіння можна придбати в Інтернеті.

З цих рослин, а також їх квітів або листя, фармакологічні підприємства виготовляють косметичні товари, ефірні олії та трав’яні чаї. Деякі з них використовують повари на кухні для створення смачних та ароматних страв.

8. Бджільництво

Мед входить до тих натуральних продуктів, які особливо цінуються в кондитерському виробництві. Але його також часто використовують як природний засіб від сезонних захворювань, таких як кашель, застуда та грип.

Коли мова заходить про бджільництво, то потрібно мати на увазі виробництво не тільки меду, а й маточного молочка, прополісу та бджолиного воску.

Початкові витрати невеликі. Потрібно купити вулики, захисний костюм, що закриває все обличчя та тіло.

9. Одно циклове кролівництво

Кролик – це домашня тварина, яка колись була дуже поширена на сільських фермах. Його розведення просте та дешеве, але потребує постійного нагляду. Однак виростити кролика можна і без розведення, для цього потрібно купити молодняк.

Таким чином, фермер, який працює неповний робочий день, може вирощувати кролів, отримуючи чудове м’ясо для продажу.

Для цього достатньо мати приміщення, де тварин можна вирощувати на землі, а саме на соломі.

10. Вирощування курей на обійсті

Велика рідкість, коли курей-несучок утримують просто неба. Вирощування курей на землі має переваги, оскільки не потрібні клітини. Кури постійно гуляють на волі, як у природних умовах. Це набагато кращий тип господарювання порівняно із вмістом курей-несучок у клітинах.

Висновок

Як бачите заробляти гроші в селі можливо, головне проявити фантазію та бути напористим.

Як заробити Криптовалюту без вкладень

Який бізнес відкрити на власному подвір’ї

Як вести сімейний бюджет щоб завжди були гроші